Fabriken lägger ner sin verksamhet

Det är med stor sorg vi genom denna kommuniké meddelar att Fabrikens verksamhet läggs ned. Efter timslånga möten av diskussioner har vi kommit fram till att detta är det bästa för Djurgårdens tifoframtid. Fabrikens existens har länge balanserat på en skör tråd. Vi har haft stora organisationsproblem där enstaka personer har burit hela gruppen och dess verksamhet på sina axlar och det är ohållbart i det långa loppet.De stora strukturella problemen har lett till en nedgång i motivation, engagemang och glädje i vårt arbete, något som är vitala ingredienser för det ideella arbete vi stått för. Detta har pågått under flera års tid och nådde sin kulmen i år, trots detta lyckades vi göra 2012 till ett av våra bästa tifoår någonsin. Vi avslutar med flaggan i topp.

Fabriken vill tacka alla som bidragit på olika sätt. Tack till er som skänkt pengar. Tack till er som hjälpt oss att producera, och tack till alla tidigare och nuvarande medlemmar för ert ovärderliga slit och engagemang. Det är ni som gör Djurgårdens IF till Djurgårdsfamiljen. Vi hoppas att ni alla ger Sofialäktaren tifo samma stöd och energi som ni givit oss och Ultras Sthlm före det.

Fabriken ser stolt tillbaka på sina 7 år på Djurgårdens läktare. Att Fabriken läggs ned innebär inte att engagemanget hos medlemmarna försvinner med namnet utan detta görs med en övertygelse om att det är det bästa för Djurgårdens IF.

Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.